למה תוקעים בשופרות לבר מצווה בכותל? השופר הוא כלי נגינה בעל קול שמרעיד את הלב. השופר הוא כלי הנגינה שאיתו תוכלו לחגוג את הבר מצווה בצורה השמחה והמרגשת ביותר.
צפו בסרטון הסבר למה תוקעים בשופרות לבר מצווה בכותל
מה ההלכה אומרת על השאלה למה תוקעים בשופרות בכותל?
לא רק שמותר בהלכה לתקוע בשופר בבר המצווה, זוהי מצווה גדולה וטובה. לפי הרמב"ם, בהלכות תשובה, "שהשופר מלשון שפרו מעשיכם". השופר מזכיר לכל אחד לעשות חשבון נפש תמידי, יומי, שבועי, חודשי ושנתי. על כל אחד לראות מה הוא עשה עד הלום ואיך הוא יכול להשתפר.
כיצד לשלב תקיעה בשופר בבר המצווה?
השופר הוא כלי נהדר המשתלב היטב עם התהלוכה השמחה בכניסה לכותל. השופר משתלב נהדר גם עם כלים אחרים כך שנוצרת מוזיקה שמחה ומרגשת, שלעיתים גורמת לאורחים להזיל דמעה מרוב התרגשות. ניתן לנגן בשופרות בתוך הכותל וגם בהמשך, כאשר ממשיכים את החגיגה לאולם האירועים ולסעודה.
ניתן גם לעשות פעילויות מוזיקליות בבר המצווה, ולשלב בהם תקיעה בשופר.
אילו דברים נוספים אפשר לשלב בבר המצווה, בנוסף לנגינה במוזיקה.
מומלץ לשלב בבר המצווה סעודה טובה באחת המסעדות או האולמות הנמצאים בסמוך לכותל, כך שהאורחים לא יצטרכו להתפזר ברכבים ולהגיע לאולם בנפרד, וכך תהיה שיירה יפה שתצא מהכותל לאולם או למסעדה, שיירה שבמהלכה ניתן ורצוי לשלב מוזיקה ותקיעה בשופרות.
אפשר לקחת את המשפחה לסיור באתרים הסמוכים לכותל, למשל הרובע היהודי קבר דוד ומשכנות שאננים. כל הסיור של המשפחה יכול להיות מלווה בנגינה של נגנים המשלבים תקיעה בשופרות, כך שלא רק האורחים ישמעו את הצליל היפה של השופר , אלא כל האנשים שנמצאים מסביב.
זוהי סגולה גדולה לשמוע תקיעה בשופר. כדי שתהיה לכם מזכרת מהאירוע לשנים רבות, חשוב מאוד שצלמים ילוו אתכם לכל אורך שלכל אורך חגיגת בר המצווה, אם זה בתהלוכה בדרך אל הכותל, בתוך הכותל, באולם האירועים ובסיור שמשלבים עם החגיגה.
לסיכום המענה על השאלה למה תוקעים בשופרות בכותל? כי זו הדרך הטובה ביותר לשמוח בבר המצווה ולקיים את הפסוק "גילו את השם בשמחה וברעדה יחד".