האם מותר לחגוג בר מצווה בתקופת בין המיצרים? זוהי שאלה חשובה מאוד. תקופת בין המיצרים היא שלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לתשעה באב, שלושה שבועות שבהם חלים מנהגי אבלות ונהוג להמעיט בהם בחגיגות.
צפו בסרטון הסבר
מה ההלכה אומרת על קיום בר מצווה בתקופת בין המיצרים?
בר מצווה שזמנה הוא בתאריך עברי שיוצא או בשני או בחמישי, בתקופת בין המיצרים, דוחה את כל מנהגי האבלות ואפשר לחגוג אותה במלואה. ניתן לשמוח, להשמיע מוזיקה וגם לאכול בשר בתשעת הימים שבין ראש חודש אב לתשעה באב, ימים בהם לא נהוג לאכול בשר. לא רק שאפשר לחגוג בר מצווה, זוהי מצווה גדולה, בדומה לברית מילה שאם התאריך שלה יוצא בזמן שנהוג מנהגי אבלות, חוגגים את ברית המילה ודוחים את מנהגי האבלות.
כאשר קיבלנו תשובה הלכתית לשאלה האם מותר לחגוג בר מצווה בתקופת בין המיצרים. כדי לדעת מה ניתן לעשות מבחינה מעשית בבר המצווה.
מותר ואפילו רצוי לחגוג בר מצווהבשמחה רבה ובחגיגה מלאה, עם כל המשפחה והחברים. אפשר להשמיע מוזיקה, לעשות הפעלה לילדים, לעשות תהלוכות, להביא להקת נגנים, לשיר, להתפלל ולסלסל את הפסוקים. ניתן גם לעשות סעודה טובה באולם אירועים ולשלב בה בשר.
האם מותר לחגוג את הבר מצווה בכותל בתקופת בין המצרים?
התשובה לכך היא כן. ניתן לחגוג את בר המצווה בכותל למלוא תפארתה, עם כל המשפחה, המוזיקה, המאכלים, סלסול הפסוקים והשמחה הרבה. מומלץ גם לעשות את התהלוכה החגיגית של המחשפחה שנכנסת לכותל עם חבורת נגנים שמשמחת את כולם בנגינה יפה. מסביב לכותל ישנן מסעדות ואולמות אירועים שניתן בהם לחגוג את הבר מצווה ולאכול להנאה ולשובע, גם בשר. מומלץ גם לעשות סיור ברחובות ירושלים ולהינות מיופייה של העיר. לא לשכוח להזמין צלמים שילוו אתכם לכל אורך הבר מצווה בכותל, בסעודה ואפילו בסיור בעיר, כך שתהיה לכם מזכרת להרבה שנים.
אז אם לבן שלכם יש בר מצווה בזמן בין המיצרים ואתם תוהים האם מותר לחגוג הבר מצווה בתקופת בין המצרים. לא לדאוג, ההלכה לצידכם, צאו, תחגגו ותשמחו.